Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása

„ GO – GONDOLKOZZ OKOSAN” FIATALOK VÁLLALKOZÓVÁ VÁLÁSÁNAK TÁMOGATÁSA A DÉL-ALFÖLDI RÉGIÓBAN

„GO” – Indulunk! A Budapesti Politechnikum Alapítvány (BPA) által vezetett konzorcium a Széchenyi 2020 keretében 213,389 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert a GINOP-5.2.2-14-2015-00043 számú és GO – Gondolkozz okosan” Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a Dél-Alföldi régióban című projekt megvalósítására. A program során a dél-alföldi régió fiataljai részesülnek a vállalkozásaik létrehozásához szükséges képzésekben, szakmai tanácsadásban, mentorálásban, és készíthetik el üzleti terveiket, amellyel részt vehetnek a Fiatalok vállalkozóvá válását célzó Széchenyi 2020 keretében megnyíló pályázaton – mondja Orosz Hajnalka a projektmenedzsere, a konzorciumvezető BPA kurátora.

A siker kulcsa, hogy megtaláljuk a lendületet, a gazdaságfejlesztő erőt a délalföldi fiatalokban – teszi hozzá a projektmenedzser. Ehhez most minden adott, hiszen azok a 18-25 év közötti (felsőfokú végzettségű pályakezdők esetén 25-30 éves) fiatalok, akik a régióban élnek és új egyéni vagy mikro-vállalkozás indítását tervezik, komplex támogatásban részesülhetnek. Nem csupán felkészítjük őket vállalkozásuk indítására, de a képzések során elsajátíthatják, hogyan kell megalapozott üzleti tervet készíteni, amely segítségével akár 3 millió forint vissza nem térítendő támogatást is nyerhetnek a vállalkozás beindításához 10% önerő biztosítása mellett. A projekt az Ifjúsági Garancia Program részeként, elsősorban az álláskereső fiatalok vállalkozóvá válásához kíván segítséget nyújtani.

A projekt magas színvonalú megvalósítása érdekében a 6 konvergencia régióban a nyertes konzorciumok folyamatosan együttműködnek a megyei Kormányhivatalok Foglalkoztatási Főosztályainak bevonásával – mondja Orosz Hajnalka.

A Budapesti Politechnikum Alapítvány célja, hogy a fiatalok vállalkozói készségeinek fejlesztésével, a számukra nyújtott képzési és tanácsadási szolgáltatásokkal, mentorálással, a munkaerő-piaci szereplők közötti együttműködések kiépítésével, a hálózatépítéssel olyan fiatal vállalkozói réteg jöjjön létre, amely képes a generáció munkaerő-piaci aktivitásának fokozására, hozzájárul a Dél-Alföldi régió gazdasági fellendüléséhez, az önfoglalkoztatóvá válás mellett munkahelyeket teremt Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megyében, ezzel is fokozva a térség versenyképességét.

A vállalkozni vágyó, vállalkozás indítása iránt érdeklődő fiatalok az alábbi weblapon jelentkezhetnek a projektbe:
www.gondolkozzokosan.hu

További információ:

Nyertes konzorciumvezető: Budapesti Politechnikum Alapítvány (BPA)
Konzorciumi partnerek: DARTKE (Dél-Alföldi Regionális Társadalomtudományi Kutatási Egyesület) és KEIV Nonprofit Kft.(Közép-Európai Ifjú Vállalkozókat Segítő Nonprofit Kft.)

 

A GINOP-5.2.2-14-2015-00043 a „GO – Gondolkozz okosan Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a Dél-Alföldi régióban” című projekt tájékoztató fórumára és nyitó rendezvényeire az alábbi időpontokban és helyszíneken kerül sor:

  • 2016. február 11. (csütörtök) 09:30 – 11:00 óra BMVA
    5600 Békéscsaba, Gyulai út 1. földszinti rendezvényterem
  • 2016. február 11. (csütörtök) 12:30 – 14:00 óra ÁGOTA Közösségi és Kulturális Központ
    6723 Szeged, Csongor tér 8.
  • 2016. február 11. (csütörtök) 15:30 – 17:00 óra Kecskeméti Főiskola díszterme
    6000 Kecskemét, Izsáki út 10.

A rendezvényre a Budapesti Politechnikum Alapítvány és a Békés Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának munkatársai szeretettel várnak minden érdeklődő vállalkozó kedvű fiatalt.

Az érdeklődők részletes, személyes tájékoztatást kaphatnak a program jelenlegi állásáról, a jelentkezés menetéről és a további teendőkről.

PROGRAM:

  • Regisztráció
  • Orosz Hajnalka a BPA kurátorának köszöntője
  • Pántya Imre a Békés Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya főosztályvezető-helyettesének tájékoztatója
  • Balogh László szakmai vezető projektismertetője, részvétel feltételeinek bemutatása
  • A BPA által sikeresen megvalósított TÁMOP-2.3.6 projektről tart élménybeszámolót egy meghívott fiatal vállalkozó
  • Felmerült kérdések megválaszolása

Minden érdeklődőt szeretettel várnak!